ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cineva râdea undeva de Adrian Păunescu... și de generația pe care o încânta (video mai jos).

Păi prin Cenaclul Flacăra i-am cunoscut prima oară pe Blaga și pe Labiș, pe Doinaș și pe Nichita, desigur. Am învățat ce înseamnă părinții cu Hrușcă și să iubesc prin Vasile Șeicaru. De Esenin am auzit de la Socaciu. Tânjeam cu Ecoul, deslușeam taine cu Partaj și întristam cu Tatiana Stepa. Ai, haidi, hai, dihai cu Doru Stănculescu mă legănam printre flori. O, și toți de atunci! Acolo am auzit prima oară de Pink Floyd.

Era singurul loc din afara casei noastre unde se cântau colinde. Darie Novăceanu de la revista Flacăra mi-a făcut praf primele poezii. Cărțile lui Păunescu nu erau pe nicăieri, dar le-am găsit în librării din secuime și eram vesel ca un copil.

Dumnezeu a fost blând cu noi, și bun, și milostiv și ne-a îngăduit mica rație de libertate și ni i-a trimis pe toți.

Doamne, ce copilărie și adolescență frumoasă am avut! Nu aveam portocale decât uneori de Crăciun, sărut mâna mamă!, sărut mâna tată!, dar ce bucurii simple și ce bogății mari purtam în buzunarele noastre strâmte și habar n-aveam că le avem! Habar n-aveam cât eram de fericiți!

Video via Andrei Păunescu: