ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scrie presa momentului: ”Regele Charles a cerut să îl cunoască pe directorul SRI. „Vreau să-i strâng mâna”, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale. Cît s-a aflat în poziția de prinț, Charles a fost „patronul spiritual” al serviciilor de informații britanice și i-a mulțumit lui Hellvig pentru buna cooperare și relațiile dintre SRI și serviciile britanice” mai scriu gazetele.
 
Există o mică problemă: Charles și Hellvig se cunosc de mai bine de un deceniu, în virtutea unei colaborări strînse și fără vreo legătură cu munca de informații.

În vara anului 2012, Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale și al Turismului, a lansat ”Strategia pentru dezvoltarea turismului în Carpați”, realizată în colaborare strînsă cu reprezentanții Casei Regale a Marii Britanii, au avut loc.

La acea vreme, Hellvig avusese o întîlnire directă și o discuție pe acest subiect cu prințul Charles, la o recepție organizată de Ambasada Marii Britanii.

„Acest parteneriat cu Casa Regală a Angliei ține în primul rând de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpaților, pe de o parte, iar pe de altă parte de inițierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic până la promovarea unor regiuni turistice în zona rurală, de la asigurarea finanțării pe infrastructura de turism – aici vorbesc de reabilitare de drumuri – infrastructură în interiorul regiunilor promovate”, declara Hellvig, la acea vreme.