ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua și controversa.

OMS a anunțat azi că circa un sfert dintre ucraineni riscă să dezvolte afecțiuni psihice grave în urma războiului.

Dar nimeni nu ne spune dacă acest sfert nu reprezintă cumva chiar Armata Ucrainei, în frunte cu comandanții ei.

Oricum, șansele par să fie destul de mari... 

În schimb, știți că dacă îi contraziceți cu ceva pe afectații de la Kiev sunteți „putiniști”, nu? Și vine Koveși și vă ia?

Chiar urmează să se înființeze o Poliție în acest sens care va începe în curând Vânătoarea de „Putiniști”. Probabil, în lipsă de altceva, Noua Poliție a Gândirii va fi bazată pe inteligență artificială, cu accent pe artificială. Uniformele vor fi musai roz, ne-au transmis surse jospuse de la Bruxelles.

Ei bine, n-o să vă vină să credeți dar primii care ar putea fi luați de Poliția Roz a Ținutului de la margine (U-kraina), prescurtare PRȚ, sunt comandanții Armatei Române care azi au avut imensul tupeu de a-l contrazice pe Zelenski.

Putiniști, ce mai! Nu sunt singurii, se pare. Cică și unii de la Rand Corporation ar fi la fel.

PRȚ să vină să-i ia! Cu Koveși cu o nuia!

Zelenski și ai lui au susținut azi sus și tare - via Figaro sus, Figaro jos! -  că Rusia a tras de dimineață cu rachetele în România, țară NATO. Rachete cu Kalibr mare, se pare.

Și generalul ucrainean Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a umplut presa lumii de același mastrahat. Un Ihnat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a mers mai departe: cică rachetele rusești puteau fi doborâte de forțele ucrainene, dar au înțeles riscurile și amenințările la adresa populației unui stat vecin și din acest motiv nu au intervenit.

Să nu ne cadă nouă în cap. Slava Ukraini că ne-a salvat!

Dar știți că Rusia a mai tras cu o rachetă într-un stat NATO, unde a omorât și niște bieți oameni nevinovați. În Polonia.

Ce să vezi, de fapt o trăsese mai mult - de coadă, ce-i drept -, celebra factcecără Associated Press.

Și nu era rusească ci ucraineană și nu a venit să dea ceva Poloniei ci să ia. Niște vieți omenești. Zelenski și cutiile lui craniene de rezonanță din Europa lor au zis că e vina Rusiei.

Să ne așteptăm și noi la astfel de vizite  explozive de curtoazie din partea „fraților ucraineni”? Nimic nu mai pare exclus.

Conform blogului Europa Liberă - Părinte 1 și Părinte 2 la factcecări - în cazul de azi „Zelenski a confirmat informația”. Ați înțeles, nu? A confirmat. Ce? Informația. Ce vreți mai clar?

Și-acum, ce ne facem, că mâine îi vedem pe Lista Neagră a „Putiniștilor” din România și pe comandanții Armatei Române care au îndrăznit să-l contrazică pe Zelenski și „informația” „confirmată” și au emis următorul Comunicat obraznic - fără îndoială un FAKE NEWS, factcecuit de Ass. Press ca FALS (n-are cum altfel!):

„Cel mai apropiat punct al traiectoriei țintei de spațiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri Nord-Est de graniță”, a transmis MApN.

„Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării lansării țintei și până la clarificarea completă a acestei situații. În plus, la ora 10.38, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, care se aflau în acea perioadă într-un zbor de exercițiu, au fost redirecționate către zona de Nord a României pentru a suplimenta opțiunile de reacție. După aproximativ două minute situația a fost clarificată, iar cele două aeronave și-au reluat misiunea inițială.”, a transmis MApN.

Două minute le-a luat ca să constate că cele două „Z”-uri de la Kiev mint de îngheață și Tisa și Prutul. Mint? Vai de noi, cum am putut scrie așa ceva? Sper că nu ne-a scanat PRȚ cu inteligența artificială a lui Koveși cu tot? Rectificăm:

Băi, putiniștilor, cum îndrăzniți voi să-l contraziceți pe ditamai Zelenski de la manutanță, cel cu ochii de faianță?

Unul dintre cititorii noștri neputiniști dar, se pare, și nezelinkist, a „confirmat” și el „informația” și a comentat sec și la obiect:

Au dreptate ucrainienii, rachetele au survolat teritoriul românesc: Nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Hotin, Basarabia!

Na, că subsemnăm și noi!