ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Olaf Scholz, în timpul vizitei sale la Kiev, a declarat că în Moldova au loc exerciții militare rusești, confundând Moldova cu Belarus.

Presa a observat că după cuvintele despre pericolul pe care îl reprezintă unitățile rusești care s-ar fi concentrat în apropierea graniței ucrainene, Scholz s-a exprimat greșit. El a spus că exercițiile cu participarea militarilor din Rusia au loc acum nu în Belarus, ci în Moldova.

Germania, lovitură pentru Ucraina. Cancelarul Scholz a lămurit la Kiev cum stau lucrurile cu aderarea la
(Olaf Scholtz și Volodimir Zelenski, Kiev, 14 februarie 2022)
 
La 10 februarie, la discuțiile cu ușile închise cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, șefa Ministerului de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că Londra nu va recunoaște niciodată suveranitatea Rusiei asupra regiunilor Rostov și Voronej.
 
Ambasadoarea britanică Deborah Bronnert a trebuit să intervină în conversație și i-a explicat ministrului de externe că regiunile fac într-adevăr parte din Rusia.
 Lavrov-Truss talks begin in rather reserved atmosphere - Russian Politics & Diplomacy - TASS
 
 (Liz Truss și Serghei Lavrov, Moscova, 10 februarie)
 
Însă maratonul prostiei nu s-a oprit aici. Al nostru Marcel Ciolacu a lungit Balcanii din fosta Iugoslavie până în Ucraina. VIDEO:

 
„Depinde ce se întâmplă în conflictul din Balcanii de Vest  (Ucraina - n.r.). Dacă va exista un conflict zonal, presupun că președintele României, eu nu sunt în atribuții, nu fac parte nici eu, nici Florin Cîțu, președintele Camerei și al Senatului, nu facem parte din CSAT, dar presupun că va fi o discuție. Va fi un CSAT cu această temă”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
 
Așadar, războiul a venit mai devreme decât ne așteptam. Geografia i-a luat prin surprindere pe politicieni...