ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când vezi un atac violent, concertat, cu toată presa mobilizată, împotriva unui cetățean care nu-i politician, ci își vede de meseria lui, te întrebi: DE CE?
De ce debaclul ăsta de cretinism gușogen jurnalistic, de ce minciunile, de ce invențiile, de ce coafarea datelor cu șuvițe macabre?

Ok, ziariștii de tip control-v, cărora le-a crescut un mouse în palmă, dar la compunere nu aveau note prea mari în gimnaziu, trebuie să mănânce și ei o pâine. Dar procurorii care sifonează astfel de aberații din dosar de ce o fac? Dacă peste 8-9 ani (că atât durează un proces în care se dorește doar distrugerea reputației unui om), judecătorii vor considera că Dan Tesloianu a fost nevinovat și-l vor achita? Cine-i mai dă înapoi anii de stres, cine-i mai repară imaginea? Nu ne-au fost de ajuns 19 ani de minciunăraie a DNA-ului și de petarde jurnalistice de tip Mircea Marian ori Ioana Ene Dogioiu? Tot mai credem și acum tot ce regurgitează nespălații cu ”lupta anticorupție” în gură și Slujirea cu fruntea de două degete în inimă?

Așadar, când apare o astfel de ciudățenie, orice om care mai deține gândire critică se întreabă pe dată: cui folosește? Qui prodest?

M-au frapat de la început similitudinile cu un alt caz grotesc, din 2010-2011, în care erau vizați membri ai conducerii UMF Iași, în frunte cu însuși profesorul Vasile Astărăstoae. La fel: lumini, stroboscoape, venin vărsat, stenograme cu intimități care n-aveau nicio legătură cu cazul, petarde fumigene, nino-nino prin parcarea universității, articole furibunde în toată presa... Procurorul de caz era nimeni altul decât celebrul Emilian Eva, cel care colorase textul rechizitoriului și în speța ”Telepatia”. Lucrurile seamănă și din alt punct de vedere: nici atunci, nici acum, niciun medic ieșean nu a scos o vorbuliță; că, deh, ”autoritățile”, ”lupta anticorupție”, ”valorile europene”... bullshit! Lașitatea endemică - aia era cauza! A fost totuși unul, enervant, spălăcit și cu ochelari, care a cerut în direct, la TV, în noiembrie 2011, arestarea procurorului de caz, nu a ”învinuiților” (link-ul intervenției medicului nebun - în primul comentariu).

Așa că m-am apucat de săpat. Și ia uite, mai jos, ce-am aflat:
Eu doar descriu faptele, voi trageți concluziile.

Acum o săptămână, la ÎCCJ, s-a derulat un termen al dosarului de recurs al lui Emilian Eva, care fusese condamnat în 2017 (după o arestare preventivă în iulie 2015) de către ÎCCJ pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și fals în declarații. Recursul durează de 7 ani deoarece în octombrie 2019, în înțelepciunea ei, Instanța Supremă s-a adresat CJUE s-o întrebe dacă e corect să respecte Constituția României, în acest caz, sau nu e corect. Și ăia au răspuns, dar le-a luat trei ani să se gândească. Dacă Emilian Eva va fi achitat, el va putea fi reabilitat și reprimit în Parchet.

Și cum e cel mai simplu să scapi de o acuzație? Compromițându-l pe denunțător. Cine este denunțătorul principal în speța cu tablourile? Ați ghicit: doctorul Dan Tesloianu! Începe să se facă lumină?
La termenul de săptămâna trecută, însuși unul dintre membrii completului a încercat să-l facă pe Tesloianu să-și ”reformuleze” depozițiile anterioare. Dar el - nu și nu! ca un măgar încăpățânat, dar cu testicolele tari. Prin contrast, celălalt denunțător, Gabriel Mardarasevici, mai ud la părțile moi, a început să spună ca Fauci la audierile din Senat: că nu prea-și mai amintește, că au trecut mulți ani de-atunci... Frumos, nu?

Păi, băi, Tesloianule, tu-ți dai cu numele în fudulii, că te ține memoria la vârsta asta? Ai luat lecitină de la morți? Noi te-am avertizat astă vară cu controlul de la CJAS și tu tot n-ai priceput? Ia de-aici o arestare, poate-ți bagi mințile-n cap!

Eh, dar acum vin niște întrebări la care nu avem răspuns:
1. Pe cine are Emilian la mână, din trecut, atât de puternic încât să determine aceasță vijelie?
2. Este adevărat că, în drum spre București, mașinile cu documentele obținute la percheziții au făcut o haltă de câteva ore la DNA Ploiești?
3. Este adevărat că o doamnă cu șosete în dungi a sosit la Ploiești, întâmplător, să ”analizeze” personal ”probele” obținute?

Doamne, ce om și Tesloianu ăsta! să ia el stenturi din inima morților și să le vândă pacienților după ce le-a dat medicamente nocive? E de neconceput așa un lucru! Propun să se facă ceva! La pușcărie cu neisprăvitul care face de râs onorata tagmă medicală!