ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Cîțu: 5 milioane de vaccinați până la sfârșitul lunii. Valeriu Gheorghiță: vaccinare inclusiv la piscină sau la muzeu. Klaus Iohannis: 7 milioane de vaccinați până în august. Alexandru Rafila: 10 milioane de vaccinați până în septembrie. În panoplie mai avem și „Orașul vaccinează satul”, o capodoperă a prostiei, dar și a disperării că România nu iese la socoteală cu ceea ce o fi promis. Curând o să vedem cum e și cu vaccinarea printre blocuri, promisă tot de Gheorghiță. Am avut parte și de vaccinare la Biblioteca Națională, la Circ, prin parcări. Am văzut și condiționări, nu mergi la teatru sau pe stadion dacă nu ai certificat că ți-ai făcut vaccinurile.

Toate acestea au fost gândite ca niște scenarii care să ducă la terminarea pandemiei. Nici scenariile colorate pe care Iohannis le recita la televizor nu au dus la vreo rezolvare. Rezultatul a fost pe măsură. Virusul l-a ignorat și pe el, dar și pe experții de care cetățenii nu prea auziseră. I-a ignorat și pe fostul și actualul premier, și pe Arafat, și pe fostul ministru al Sănătății.

Val de decese previzibile

Există însă un scenariu despre nimeni nu vrea să discute. Nu îl găsiți publicat în integralitate, sunt doar fragmente ce trebuie puse cap la cap. Sunt puncte de vedere ale unor cercetători de top din toată lumea. Fiecare dintre ele contrazice, uneori cu eleganță, alteori tranșant, scenariul vaccinării. „Dovezile și informațiile științifice disponibile indică faptul că vaccinurile COVID-19 sunt nenecesare, ineficiente și nesigure”, a declarat grupul Medici pentru etica COVID-19 într-o scrisoare deschisă adresată Agenției Europene a Medicamentului, Comisiei Europene și Consiliului Europei, redactată în urmă cu două săptămâni. „Actorii care autorizează, constrâng sau administrează serurile experimentale COVID-19 expun populațiile și pacienții la riscuri medicale grave, inutile și nejustificate”, explică pe larg site-ul www.activenews.ro în articolul intitulat VACCINURILE vor crește letalitatea COVID-19. Ex-vicepreședintele PFIZER, Dr. Michael Yeadon, și peste 160 de medici din întreaga lume, alertează Europa asupra pericolelor vaccinurilor Covid: „Decese în masă previzibile”. SCRISOARE CĂTRE UE. Michael Yeadon, fost vicepreședinte al Pfizer, fondatorul grupului respectiv, atrage atenția la modul cel mai serios că ne-am putea confrunta cu un val de decese în urma vaccinărilor împotriva Covid 19.

Nu se moare din senin

În România, subiectul „decese după vaccinare” este subiect tabu. Autoritățile nu sunt dispuse să recunoască evidențe pe care alte state nu le ascund. De fiecare dată, la apariția unor asemenea situații s-a căutat să se mușamalizeze. Ba victima avea comorbidități necunoscute sau nedeclarate, ba decesul s-a produs fără legătură cu vaccinul.

Cum așa, din senin? Specialiștii din  grupul Medici pentru etica COVID-19 au subliniat riscurile de „tulburări letale și non-letale de coagulare a sângelui, inclusiv tulburări de sângerare, tromboză la nivelul creierului, accident vascular cerebral și atac de cord”, „intensificarea dependentă de anticorpi a bolii”, reacții autoimune și posibile efecte ale „impurităților din vaccin din cauza fabricării în grabă și a standardelor de fabricație nereglementate”. Mai mult, „în timp, fie că este vorba de luni sau de ani, acest lucru face ca atât vaccinarea, cât și coronavirusurile să fie periculoase pentru grupele de vârstă tinere și sănătoase, pentru care, fără vaccinare, COVID-19 nu prezintă niciun risc substanțial”, au concluzionat aceștia.

Unde e vaccinul antideces?

Ați auzit vorbindu-se în România despre așa ceva? Cred că nu, pentru că nu face parte din politica de sănătate pe care guvernul o duce. Aici, baza este vaccinarea în număr cât mai mare, toți dacă s-ar putea și încă repede, într-o săptămână de preferat. Să îndemni lumea la vaccinare, să cauți măsuri de constrângere sau să o momești cu avantaje ieftine fără a o pune în temă cu posibile consecințe, dintre care unele foarte grave, nu este în regulă. Nu spune nimeni că scenariul pe care oricine și-l poate imagina trebuie să se și întâmple, însă nici exclus nu poate fi. Există studii care arată că în timp, 3-4 ani, poate mai repede, poate mai târziu, anumite afecțiuni să fie răscolite de vaccinurile anti Covid 19 și să ducă la decese în serie. Ni s-a spus cumva asta sau este secret? Nu sunt fatalist, dar dacă tot ajungem aici, îmi vine să întreb: aveți și vaccin antideces?

Parteneriat NAȚIONAL