ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vești bune pentru frații vacciniști. OMS anunță că toate vaccinurile de pe piață nu doar că dau imunitate la Covid dar fac și animăluțele empatice între ele. În imagine o vulpiță vaccinată cu Pfizer se duce cu cucuruz la o cloșcă cu mulți puișori.

*

The Washington Times: „În august 2020, administrația Trump a reușit ceva uimitor. Agenții Patrulei de frontieră au prins peste 47.000 de imigranți ilegali și au eliberat doar 10 dintre ei în interior. În luna august a acestui an, sub președintele Biden, s-au făcut peste 195.000 de arestări și au fost eliberate 43.941 de persoane - o creștere de peste 430.000%.” Inclusiv în acest mod, al unei migrații premeditat incontrolabile, America devine de la o oră la alta, de la o zi la alta, tot mai mult o altă țară - a ne-americanilor. A celor care n-au absolut nicio legătură cu valorile care au făcut măreață această națiune. Migranții și aceia dintre autohtonii care de câteva generații nu mai au nici ei vreo legătură cu acele valori, iar astăzi sunt votanții stângii sataniste, vor face imposibilă salvarea Americii. Posibil ca în scurt timp America să nu mai poată fi salvată nici de o mie ca Trump, nici de propria armată, de nimeni și de nimic. Peste Ocean tocmai e în topul actualității cazul locotenent-colonelului Scheller care a criticat dezastrul militar al retragerii precipitate din Afganistan. El urmează să compară în fața Curții marțiale (a Marinei militare), iar pronosticul meu e că va fi condamnat. Fabricat sau nu, acest caz se vrea un avertisment dur pentru orice militar tentat să înfrunte Sistemul. În sfârșit, un detaliu care complică și el la maxim situația din Statele Unite,  și o eventuală criză la nivel național, sunt cele peste 300 de milioane de arme de foc deținute de civilii americani.

*

M-am dus de atâtea ori la crâșmă ca să-l scap pe un amic alcoolic de meteahna lui că m-am apucat și eu de băut.

*

Am fost invitat recent la o conferință pe tema reabilitării Castelului Peleș și a Domeniului regal din Sinaia. M-am dus în special pentru ceea ce aveam încă proaspăt în memorie: cu Castelul Peleș e pe cale să se producă o tragedie. Nu trecuse prea mult de când, între mai multe altele, documentasem, din acte pe care Guvernul s-a văzut nevoit să mi le furnizeze, ceva incredibil. Între 2007 și 2019, din biletele vândute pentru vizitarea Peleșului, Ministerul Culturii (policrom politic în timp) a încasat 13,5 milioane de euro. Deși prin Contractul de închiriere cu Casa regală avea obligația să execute lucrări de restaurare, numitul Minister pur și simplu refuzase s-o facă. Motiv principal din care Castelul ajunsese în starea de care spun; firește că și din cauza celor petrecute în deceniile comuniste ale Republicii moștenite de la domnul Stalin. M-am întrebat atunci, și în drumul către locul conferinței, dacă nu cumva tragedia acestei comori neprețuite a patrimoniului național (dar și a unei istorii memorabile) reprezintă o tentativă de distrugere a Leagănului Dinastiei române. Știam că  de ceva timp se înființase și Asociația pentru Patrimoniul regal Peleș , gazda conferinței, însă mai mult nu reușisem să mă aduc la zi. Vești bune la conferință. O mână de oameni, membri ai Asociației, prieteni și colaboratori ai Casei regale, au reușit să facă ceea ce în urmă cu un an sau doi părea de neînchipuit: să mobilizeze Guvernul (Guvernul român! - chiar el...) să-și facă partea de treabă. După aproape 75 de ani de când  Peleșul a încăput și el pe mâini rele, Guvernul, printr-un reprezentant special, și Ministerul Culturii, printr-un adjunct al ministrului, dar și primarul din Sinaia, au asumat în premieră  responsabilități proprii ferme. Prezenți de asemenea, cu angajamente punctuale până în detaliu, rectorii de la Arhitectură, Construcții, Agronomie și Muzică (este acolo de regenerat și un patrimoniu natural deosebit, dar și de recuperat unul muzical de excepție) - precum și directorul Institutului național al patrimoniului. La Peleș e foarte mult de muncă. Tind să cred însă că totul se va termina cu bine. Și că de această poveste de succes în istoria patrimoniului românesc își vor lega numele între destui alții și cei din Asociația care a reușit deja să mobilizeze și să conjuge instituții de top și competențe extrem de valoroase: arhitectul Augustin Ioan, Ion Tucă, Alexandru Muraru, Ada Lungu etc.