ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E ziua lor, a pruncilor!

A celor mici și a celor mari. Ce au rămas copii în suflet! A celor ce se miră că Cerul e albastru și te întreabă cu ochi de Rai unde se duc păsările când se duc și de ce lacrima din ochii mamei e sărată!

Vezi tu, copile, e sărată, pentru că în durerile facerii, sufletul și iubirea se multiplică! Ca la Facerea Lumii!

E sărată, copile, pentru că Fiul Tatălui a mers desculț pe malul Mării Moarte ca să aducă vouă si nouă dulceața vieții și a iubirii necondiționate.

A celor mici care întreabă cu ochi de Rai de ce cununa are spini și curge sângele când se lovesc!

Pentru că Fiul Tatălui a fost înnobilat cu spini și sângele Lui a curs, pentru ca tu să ai o pecete și o platoșă în fața răului! A Harului! A celor mari rămași copii, care se întreabă cum pot fi și ei biruitori.

În fața grelelor vieții, a vrăjmașului ce smulge bucăți din bucuria clipei. Cu credință neclintită că El Este cu tine! Chiar de nu-L vezi. Mereu!


A celor mici, care întreabă cu ochi de Rai ce spun păsările Cerului când cântă în clipele când lumina răzbește întunericul!

Cântă copile "Hristos a Înviat din morți, cu moartea pre moarte călcând", ca să-ți dea ție Veșnicia!

A celor mari, când inimile sunt frânte și răscrucile vieții sunt greu de privit și de trecut.

Tu, cel mare, fă un singur pas! Îndrăznește!

EL îi va face pe toți ceilalți și te va scoate precum l-a scos pe Petru din valuri!

A celor mici, care întreabă cu ochi de Rai, de ce bunica face Cruce! Pentru ca tu, copile, să vezi că asta e singura noastră Cale! Cu ea ajungi să bați la porțile Raiului și ele chiar să se deschidă!

A celor mari, când obosiți și îndurerați își zic că totul e zadarnic. Că nu găsesc un ajutor. Ar fi mai simplu să renunțe! Privind spre ei neputincioși! Mulți află că în genunchi se înalță sufletul și capătă tăria pietrei!

A temeliei vieții noi!

A celor mici, care întreabă cu ochi de Rai, cine e Doamna din icoane. La care mama cade în genunchi, când pruncul plânge că îl doare. Vezi tu, copile, este Maica Lui! Împărăteasa Cerului! Cu ea ne ridicăm la El și mila ei ne înconjoară.

A celor mari, când sub miros de tei, simțim că Raiul peste noi pogoară!

Toți suntem doar niște copii și Raiul îl purtăm în suflet. Toți căutăm doar bucurii în suferințe! Și de voim chiar le aflăm! De îndrăznim chiar izbândim!

Să nu uităm să ne iubim!

Biruitori să devenim!

Fotografii din Țara Făgărașului