ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul detașament alcătuit din militari ai Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” au plecat marți, 7 februarie, către teatrul de operații Afganistan.

Principalele misiuni ale militarilor din Iași pe parcursul celor 6 luni vor fi asigurarea securității bazei militare și a personalului forțelor coaliției, asistența și consilierea pentru forțele armate și de securitate afgane, acordarea de asistență umanitară în sprijinul populației afgane, menținerea dialogului cu autoritățile și liderii locali și acțiuni desfășurate împreună cu Forțele de Securitate Naționale Afgane.

Batalionul 151 Infanterie a fost înființat la 16 septembrie 1994 și este continuatorul tradiției de luptă a Batalionului 1 Infanterie din cadrul Regimentul 15 Infanterie „Războieni”, tradiție cu o durată de peste 135 de ani.

Ca o consecință a semnării programului Parteneriatului pentru Pace de către țara noastră în 1994, Batalionul 151 Infanterie a fost nominalizat pentru a participa la operații în sprijinul păcii în Angola, Bosnia, Albania, Afganistan și Irak.

„Lupii Negri” sunt la a cincea misiune în Afganistan.

GALERIA FOTO o puteți accesa AICI

Foto: MApN - Lucian Irimia