ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce autoritățile sanitare din SUA avertizează că virusul mortal Ebola ar putea să se propage “ca un foc de pădure”, un spital din Germania a fost de acord să trateze pacienți infectați, în pofida temerilor privind răspândirea bolii în Europa.

670 de oameni au murit până acum, în Africa de Vest, după ce au fost infectați cu virusul ce provoacă febră hemoragică, iar medicii fac eforturi supranaturale pentru a controla epidemia, relatează Russia Today.

Un spital german din Hamburg a decis să accepte pacienți, în urma unei solicitări a Organizației Mondiale a Sănătății, informează Deutsche Welle. Medicii dau asigurări că se vor lua toate măsurile de precauție posibile pentru ca boala să nu se răspândească în timpul tratamentului. Pacienții vor fi ținuți într-un salon izolat, cu sisteme de blocare a fluxului de aer, iar personalul medical va purta costume speciale cu provizii proprii de oxigen care vor fi arse la fiecare trei ore.

Ultima epidemie de Ebola a izbucnit în luna februarie, în Nigeria, și s-a răspândit cu rapiditate în Liberia, Sierra Leone și Nigeria, unde primul caz s-a înregistrat săptămâna trecută.

Sute de oameni au murit până-n prezent, iar autoritățile din Europa vor să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului.