ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Human Rights Watch acuză poliția bulgară de returnarea migranților și solicitanților de azil spre Turcia, în cele mai multe cazuri după ce aceștia au fost deposedați de bani și bunuri și s-a folosit violența împotriva lor.

Migranți din Afganistan, Siria și Irak au raportat returnări prin forță, furturi, violențe și atacuri cu câini polițiști, potrivit unei anchete realizate de Human Rights Watch (HRW) între lunile octombrie-decembrie, printre refugiați din șase țări.  Aceștia au relatat 59 de incidente de returnări prin forță din Bulgaria spre Turcia în perioada martie-noiembrie. În plus, 26 de refugiați au declarat că au fost bătuți de polițiști sau mușcați de câinii acestora, conform Deutsche Welle.

"În toate cazurile, cu excepția unuia singur, (refugiații) au fost deposedați de bani și bunuri, uneori sub amenințarea armei, de oameni pe care i-au descris ca membri ai forțelor de ordine, apoi au fost împinși înapoi peste frontieră spre Turcia”, informează Reuters și novinite.com, citând un comunicat al organizației pentru apărarea drepturilor omului.

În luna noiembrie, Centrul pentru Drepturile Omului de la Belgrad, finanțat de Oxfam, a raportat de asemenea mărturii despre bătăi, amenințări și alte abuzuri ale polițiștilor împotriva migranților care ajung în Bulgaria.