ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania electorală prelungește criza manualelor școlare. Elevii vor avea, cel mai probabil, cărti pe bănci abia după alegerile prezidențiale,explică editurile câștigătoare ca urmare a licitațiilor.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


După lungi întârzieri, oficialii Ministerului Educației au semnat  contractul cadru cu editurile care au câștigat licitația pentru tipărirea manualelor dar acum s-a evit o nouă problemă. Conform spuselor editorilor, tipografiile sunt blocate de campania electorală, informează Adevărul.

”În două-trei săptămâni vom tipări manualele şi le vom livra inspectoratelor şcolare, adică după alegeri cel mai sigur, având în vedere că e campanie electorală şi sunt blocate tipografiile. Cei de la tipografii ne-au spus că sunt încărcaţi cu tipărirea de materiale promoţionale pentru alegeri” a declarat Cosmin Malureanu, managerul de la Ascendia Design, unul dintre castigatorii licitatiei.

Acest lucru a fost confirmat și de reprezentanții tipografiilor , aceștia susținând că elevii nu vor avea manuale decât după alegerile prezidențiale.

"Da, într-adevăr suntem prinşi cu materialele promoţionale pentru campania electorală. Dacă primim comenzi pentru manuale, putem să le dăm prioritate, să mai adăugăm încă un schimb de ture ca să se lucreze şi noaptea, însă contează ca furnizorul de hârtie să aibă pe stoc cantitatea de care avem nevoie, e vorba de camioane de hârtie. Poate fi o mică întârziere cu manualele şcolare. Dacă primim o comandă de 20.000 de manuale, ea e gata în două-trei săptămâni cu tot cu finisaje", a explicat directorul comercial de la tipografia Rapidocolor, Bogdan Cristescu.