ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Defrişările ar putea deveni legale dacă o iniţiativă legislativă semnată de peste 120 de parlamentari PSD, printre care şi premierul Victor Ponta, va fi adoptată de Camera Deputaţilor, aceasta trecând deja de Senat.

Conform Digi24, modificările la Codul Silvic propuse de PSD presupun scoaterea din fondul forestier naţional a păşunilor și a perdelelor forestiere de protecţie. Astfel, aceste suprafeţe vor putea fi defrişate în mod legal, pentru că sunt scoase de sub protecţia silvică.

PDL şi PNL au acuzat PSD că are interese politice în legalizarea defrişărilor şi ignoră riscurile de inundaţii şi alunecări de teren. Proiectul noului Cod Silvic semnat de PSD reduce la jumătate şi suprafaţa care ar trebui reîmpădurită până în 2030.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, între 1990 şi 2011 au fost defrişate ilegal peste 350.000 de hectare de pădure, prejudiciul ajungând la 5 miliarde de euro.