ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews este o publicaţie on-line,  a cărei misiune este de a găzdui opiniile şi vocile de orice fel, care se manifestă în societatea românească. 

ActiveNews susţine libertatea de exprimare, câştigată prin sacrificii enorme în 1989 dar şi după aceea. În aceste condiţii, denunţăm public tentativa Danielei Prisăcariu  de a intimida şi de a cenzura ActiveNews, doar pentru că a difuzat un interviu autentic şi necenzurat cu o persoană homosexuală.

De ce doreşte asociaţia Accept să cenzureze opiniile persoanelor homosexuale, astfel încălcând flagrant constituţia României? Doar pentru că nu poate să controleze şi să cenzureze părerile diferite de ceea ce promovează asociaţia respectivă?

În articolul 30 al Legii Fundamentale, alineatul 1, se afirmă foarte clar: "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile." Iar alineatul următor exprimă foarte clar o altă realitate pe care se pare că doamna Prisăcariu nu o cunoaşte: "Cenzura de orice fel este interzisă".

Afirmaţia doamnei Prisăcariu: "Acest articol instigă la discriminare, patologizează homosexualitatea şi instigă la violenţă împotriva persoanelor gay" este lipsită de sens, atâta vreme cât relatează o discuţie liberă între două persoane, fără a o comenta în vreun fel.

Doamna Prisăcariu va trebui să demonstreze  unde a afirmat ActiveNews "persoanele gay sunt perverşi, patologici, bolnavi". De altfel, doamna Prisăcariu pune în seama siteului afirmaţii false,  pe care nu le-a făcut, nici acum, nici altă dată, pentru a-şi demonstra punctul de vedere.

Mai mult, folosind un limbaj de cartier, doamna Prisăcariu strecoară o ameninţare nu prea subtilă, somându-ne "să ne facem o favoare" şi să scoatem articolul,  insinuând că altfel...Altfel ce?

ActiveNews a răspuns într-un mod elegant, invitând asociaţia Accept şi pe toţi cei care au un cuvânt de spus la o dezbatere liberă pe această temă. Până acum, invitaţia nu a fost onorată de asociaţia pe care o reprezintă Daniela Prisăcariu.

ActiveNews militează pentru libertatea de exprimare, pentru un stat democratic, pentru o societate în care fiecare este liber să-şi exprime opiniile, indiferent dacă deranjează sau nu. 

În aceste condiţii, se poate spune că am intrat într-o nouă era a totalitarismui gândirii în care părerea contrară punctului de vedere oficial devine în mod automat crimă împotriva statului. Oare aici ar vrea să ajungem asociaţia Accept, cea care promovează, de altfel, libertatea gândirii şi a cuvântului homosexualilor în societatea românească?!

Ne întoarcem astfel la realitatea orwelliană a regimului comunist în care toţi suntem egali numai că unii sunt mai egali decât ceilalţi? La astfel de interogaţii ne provoacă tentativa de intimidare şi cenzură la care recurge asociaţia Accept.
accept-ameninta