ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce "au băgat site-ul în dubă" la evenimentele din iarna lui 2012, jandarmii revin în forţă cu o nouă ispravă.

Pe 1 Mai, Ziua Internaţională a Oamnilor Muncii, câţiva tineri de la Miliţia Spirituală au decis să protesteze în faţa Guvernului cerând modificarea Codului Muncii, cod adoptat de guvernul condus de Emil Boc în 2011 şi care i-a legat de mâini şi de picioare pe angajaţi în faţa angajatorului. De notat că Victor Ponta a promis când era în opoziţie că modificarea Codului Muncii este prioritară. De atunci au trecut 3 ani şi probabil că vor mai trece mulţi.

Sub sloganul "Nu vrem mici, ci drepturi pentru angajaţii umiliţi!", mai mulţi tineri au sărbătorit ziua de 1 mai "printr-o apariție insolită pe un petec de iarbă din fața Palatului Victoria – un spațiu PUBLIC unde cetățeanul are dreptul să zăbovească pașnic fără să fie agresat de forțele de ordine", după cum se spune în comunicatul oficial al Miliţiei.

CITEŞTE ŞI: Se pregătesc proteste de amploare în mai multe orașe din România

Poate că acest protest trecea neobservat dacă nu interveneau jandarmii. Aceştia au folosit forţa, luându-i pe sus cu tot cu şezlonguri pe protestatari!

Intervenția jandarmilor a fost pe cât de disproporționată pe atât de nejustificată și nu a respectat procedura legală, spun participanţii, care au anunţat că vor depune plângeri penale împotriva abuzurilor Jandarmeriei Române.



Jurnalistul Mihai Goţiu anunţă că de când s-au format grupurile de mobilizare de pe Facebook pentru protestele din 9 mai, câteva dintre ele au fost blocate, este vorba de cel de la Cluj sau de la Vaslui. "Chestia aia cu raportare la Facebook ca fiind spam. Semn că cineva are fonduri să plătească niște troli pentru asta. Încă un semn că frica e mare. Și un motiv de mobilizare în plus", spune ziaristul.

12
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11