ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România și-ar putea asigura cantitatea de gaze necesară prin exploatare convențională, fără să fie necesare gazele de șist, scrie jurnalistul Matei Udrea pe blogul său.

Într-o analiză asupra oportunității exploatării gazelor de șist pentru a obține "independența energetică a României", jurnalistul notează că țara noastră va ajunge la acest deziderat încă din 2017, pentru că "Petrom va extrage din perimetrul Neptun, de pe platforma continentală a Mării Negre aflată în apele teritoriale româneşti, împreună cu Exxon, circa 6,5 miliarde metri cubi de gaz, ceea ce înseamnă 50% din consumul României în acelaşi interval".
Politicienii români şi agenţii de influenţă ai companiilor petroliere fac eforturi să convingă opinia publică de faptul că ţara va deveni independentă energetic dacă s-ar porni exploatarea gazelor de şisturi. În cazul de faţă, cei care susţin acest lucru mizează pe tendinţa naturală spre superficialitate a publicului, căruia îi livrează concluzia fără să-i expună, fie şi succint, argumentaţia. Propoziţia „România şi-ar obţine independenţa energetică“ nu este urmată, în niciunul din cazuri, de explicaţii. Un enunţ şi atât - Matei Udrea.

Pentru a citi continuarea articolului faceți click AICI