ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), decizia nefiind definitivă.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Tribunalul Capitalei a decis condamnarea lui SO Vântu la două pedepse de câte patru ani de închisoare pentru infracţiunile de spălare de bani şi a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare. În urma contopirii celor două pedepse, instanţa a dispus ca omul de afaceri să execute şase ani şi patru luni de detenţie.

În plus, judecătorii au hotărât să confişte de la Vântu suma de 7.289.406 de dolari, bani pe care i-a obţinut în urma infracţiunii de spălare de bani.

Decizia nu este definitivă, poate fi contestată de omul de afaceri la Curtea de Apel Bucureşti şi vine la mai puţin de o săptămână de la publicarea de către SOV a unui articol despre generalul Coldea şi Elena Udrea.

CITEŞTE SO Vântu despre Elena Udrea şi lupta dintre famigliile mafiote: Ucideţi vampira, violaţi-o, scoateţi-i maţele şi aruncaţi-le la câini