ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asistenții sociali din Essex au sedat o femeie fără voia ei, i-au scos fetița din burtă printr-o operație de cezariană și au dat-o spre adopție, informează Metro.co.uk.

Pentru a-și pune în aplicare planul, asistenții sociali au beneficiat de o hotărâre judecătorească. Ei au susținut că femeia a suferit o cădere nervoasă și nu poate să aibă grijă de un nou-născut.

Acum, chiar dacă femeia și-a revenit, lucrătorii sociali refuză să-i înapoieze copilul. Cazul urmează să fie dezbătut în Parlament săptămâna viitoare, avocații femeii susținând că trebuia consultată familia și că trebuiau implicate serviciile sociale italiene.

Avocatul femeii, Brendan Fleming, susține că "n-am mai auzit de un asemenea caz în 40 de ani de carieră. Una este să ai o persoană bolnavă, incapabilă să-și dea acordul pentru o procedură, dar să faci o cezariană cu forța este ceva inimaginabil și fără precedent".