ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi încă nu s-au stins ecourile situaţiei neplăcute în care au fost puşi românii din diaspora cu ocazia votului de duminica trecută, un alt caz, mult mai grav, se petrece chiar la o aruncătură de băţ de România.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!

Astfel, românii din Timocul Sârbesc au fost din nou ameninţaţi şi provocaţi, după ce persoane necunoscute au vandalizat şi profanat bisericuța românească din Busur. Indivizii au spart ușa, au spart geamurile și au aruncat icoanele în afara Bisericii.

Locuitorii din Busur, fericiţi că pot asculta Cuvântul lui Dumnezeu în limba lor, după 200 de ani, şi-au construit o bisericuţă mică, din lemn, acolo unde le slujeşte Părintele Cătălin Lăudat.

Romanian Global News, site specializat în problemele românilor de pretutindeni, afirmă că actele de agresiune împotriva românilor din Timoc sunt realizate de serviciile de securitate sârbă, în complicitate cu Biserica Ortodoxă Sârbă, care ar trebui să fie, în comuniune cu cea Română.

Totul este cu atât mai grav, cu cât Biserica Ortodoxă Română a fost, alături de suporterii timişoreni, printre puţinele instituţii româneşti care au ajutat Serbia lovită grav de inundaţiile din vară. BOR a trimis mâncare, obiecte şi ajutoare, plus o sumă de peste 110.000 lei.