ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri se încheie vacanţa de primăvară a elevilor, aceştia urmând să revină la şcoală.

Evaluarea naţională a tuturor elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a este programată în perioada 6-29 mai. Cei care vor absenta, din motive întemeiate, vor fi evaluaţi într-o a doua sesiune.

În perioada 17-30 mai, elevii din clasele a XII şi a XIII-a care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau care participă la olimpiade internaţionale în 2014 vor susţine bacalaureatul într-o sesiune specială.

Pe 23 şi 25 iunie vor avea lor examenele la limba română şi matematică pentru elevii clasei a VIII-a.

Pentru prima oară, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, în detrimentul mediei notelor din ciclul gimnazial.

Probele din prima sesiune a bac-ului vor fi susţinute în perioada 10 iunie - 7 iunie. Cursurile pentru elevii care termină liceul se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a în 13 iunie. Pentru ceilalţi, anul se termină pe 21 iunie.

Anul şcolar 2014-2015 va începe în 15 septembrie.