ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Experții în arme chimice au început demantelarea arsenalului sirian, informează The Independent. O echipă formată din 20 de persoane a trecut granița libaneză în Siria în cursul zilei de marți și a trecut la distrugerea echipamentului necesar producerii armamentului.

Experții organizației pentru interzicerea Armelor Chimice este cea care conduce operațiunile de dezarmare spun că o parte din arsenalul sirian va fi distrus până duminică.

Discuțiile privind distrugerea arsenalului chimic sirian au început atunci când ONU a anunțat că un atac cu gaz sarin ar fi avut loc la Damasc, fâcând sute de victime.

Statele Unite, Marea Britanie și aliații acestora au susținut că responsabil ar fi guvernul sirian, în timp ce autoritațile au declarat că vina aparține rebelilor susținuți din străinătate, în speranța provocării unei intervenții străine.

În urma unor negocieri între Rusia și SUA, ONU a emis o rezoluție prin care experții internaționali au primit acceptul de a distruge arsenalul chimic sirian până la finalul anului viitor.

Se pare că Siria deține aproape 1000 de tone de toxine.