ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliţia turcă a folosit tunuri cu apă, marţi, pentru a dispersa câteva mii de susţinători ai principalului partid de opoziţie, turc care contestă rezultatele alegerilor municipale de duminică de la Ankara şi Istanbul, câştigate de partidul islamo-conservator la putere, a informat mass-media turcă, preluată de Agerpres.

Circa 2.000 de persoane s-au adunat în faţa Înaltului Consiliul Electoral (YSK), în centrul capitalei Turciei, pentru a protesta împotriva neregulilor care au marcat, potrivit lor, scrutinul la Ankara. Mulţimea, care a cerut o renumărare a voturilor în capitala turcă, unde a fost o cursă foarte strânsă, a strigat "Hoţul Tayyip!" (n.r.- prim ministrul Recep Tayyip Erdogan) şi "YSK, poporul este cu tine!" înainte ca poliţia să intervină.

Partidul Republican al Poporului (CHP) a depus, marţi după-amiază. o cerere la această instanţă şi a solicitat renumărarea buletinelor de vot din capitală unde Partidul Justişiei şi Dezvoltării (AKP) s-a impus la limită.

Candidatul CHP la Istanbul, Mustafa Sarigul, şi el învins de actualul primar AKP Kadir Topbas, a cerut de asemenea o nouă numărare a voturilor.

turcia incidente

Sursa foto: Twitter

http://youtu.be/C4GJOa5tVtg