ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Violenţe fără margini în Pakistan din cauza religiei. O femeie şi două fete minore au fost ucise de o mulţime de oameni, din cauza unui mesaj postat pe Facebook, mesaj considerat a fi blasfemie, informează Reuters.

Cele trei victime, o femeie de 30 de ani şi nepoatele sale, erau sectanţi Ahmadis, care se consideră musulmani însă cred într-un profet după Mahomed. O lege din Pakistan în vigoare din anul 1984 i-a declarat pe membrii Ahmadis non-musulmani. Membrilor Ahmadis le este interzis să folosească formulele de salut musulmane, să spună rugăciuni musulmane sau să se refere la locul lor de rugăciune drept "moschee".

Crimele au avut loc în oraşul Gujranwala. Incidentul a început cu o altercaţie între nişte tineri, dintre care unul era un Ahmadis acuzat că a postat pe Facebook "material inacceptabil". Imediat, peste o sută de persoane au mers la o secţie de poliţie pentru a reclama cazul. În acelaşi timp, o altă mulţime a atacat şi a incendiat casele sectanţilor Ahmadis.