ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiță din Marea Britanie suferă de o boală rară, din cauza căreia cele două emisfere ale creierului nu sunt conectate corespunzător.

Conform Daily Mail, Alice Rambridge nu poate simți durerea, fie că este vorba de o arsură provocată de un cuptor încins, amigdalită, pojar sau răceli. Micuța nu a plâns niciodată și nu poate descrie durerea. Boala lui Alice, ce îi dă o rezistență extremă la durere, este atât de rară încât sunt doar 50 de cazuri semnalate în întreaga lume.

"Ca toți copiii, Alice a căzut și s-a lovit, doar că nu are nicio reacție. Nu a plâns niciodată și uneori mă întreb dacă poate să plângă. Când a fost bolnavă și a fost internată, a fost complet derutată pentru că nu știa ce are", a explicat mama fetei, Lindsay, în vârstă de 37 de ani.

"Odată și a pus degetul pe cuptorul încins dar a continuat să se joace ca și cum nimic nu s-a întamplat în timp ce eu ma grabeam sa-i pun apă pe arsură. Altă dată avea fruntea verde de vânătăi dar nu s-a oprit niciodată", mai povestește mama îndurerată.

Alice a fost diagnosticată cu boala când avea doar 19 luni. Explicat simplist, fetița nu are fibrele nervoase care unesc cele două emisfere ale creierului, iar semnalul nervos nu poate circula. Pe lângă faptul că nu simte durerea, Alice nu întelege anumite aspecte ale mediului înconjurator și e mereu derutată de reacțiile oamenilor din jur.

"Mereu am grijă ca Alice să nu se afle în locuri în care s-ar putea răni, astfel de situații o pot deruta. În ultimii ani, ma îngrijorez mai mult, pentru ca Alice crește și nu știu ce ii rezervă viitorul", a povestit mama ei.

Această boală necruțătoare i-a cauzat fetiței și alte probleme. Astfel, Alice suferă și de epilepsie, are probleme cu înghițitul, un sistem imunitar prost și musculatura slab dezvoltată.

"E o fetiță grozavă și curajoasă. Nu se dă niciodată batută și poate să facă pe oricine să zâmbească. Vreau să fac totul cât mai ușor pentru ea și să o ajut cât pot", a completat mama lui Alice.