ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai mare platformă industrială istorică din Timișoara, rămasă până acum în picioare, a fost înghițită de un gigant al producției de anvelope. Compania germană Continental, care activează de câțiva ani chiar lângă fostul mare producător de utilaje ajuns în insolvență,  a cumpărat uriașa suprafață de 32 de hectare de teren de la UMT-Prompt. Nemții urmează să-și extindă pe terenul situat într-un cartier de la marginea Timișoarei capacitățile de depozitare a produselor finite, potrivit www.debanat.ro. 
 
Continental este intens criticată de timișorenii care locuiesc în partea de nord a orașului. De ani buni, oamenii se plâng de mirosul insuportabil degajat de la fabrica de anvelope și de poluarea care face aerul irespirabil în anumite momente. În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a produs și livrat peste 200 de milioane de anvelope cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli clienților din Europa și din întreaga lume. În tot acest timp, compania a creat 2.500 de locuri de muncă.  
 
Uzinele mecanice Timișoara au fost fondate în anul 1960 prin fuzionarea a două fabrici din oraș. În anul 1989 aici lucrau 8.100 de oameni în producția de mari utilaje și mașini. După privatizarea din 1996, secțiile au fost închise rând pe rând, până ce, în 2009, mai rămăseseră 400 de angajați. În ultima perioadă, UMT-Prompt se afla în insolvență.