ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obligaţii fiscale în sumă de peste 1,1 miliarde lei ale unor companii din industria de apărare au fost anulate prin Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare de Executiv, informează Agerpres.

Actul normativ vizează numai operatorii economici cu capital  integral de stat din industria de apărare care sunt de interes strategic pentru statul român şi au o pondere semnificativă în producţia de armament muniţie, blindate, furnizori de bază pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare. Concomitent cu această măsură, sunt necesare alte acţiuni de reorganizare şi restructurare pentru operatorii economici din industria de apărare, care să conducă la viabilizarea acestora.

Măsura anulării obligaţiilor fiscale datorate de unii operatori economici din industria de apărare vizează următoarele companii:
Tohan
Carfil
Metrom
Uzina Mecanică Cugir
Fabrica de Arme Cugir
Uzina Mecanică Plopeni
Uzina Mecanică Sadu
Uzina Mecanică Mija
Uzina Automecanica Moreni
Arsenal - Reşiţa
Uzina Mecanică Bucureşti
Electromecanica Ploieşti
Uzina de Produse Speciale Dragomireşti
Pirochim Victoria
Fabrica de Pulberi Făgăraş