ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 15 iunie, va fi o zi de sărbătoare în plus pentru monahii de la Mănăstirea Antim din București.

„În Duminica întâi după Rusalii, a Tuturor Sfinților, mănăstirea noastră va îmbrăca veșminte de sărbătoare, întrucât își va sărbători hramul istoric. Evenimentele religioase dedicate hramului debutează astăzi, cu slujba Privegherii, iar duminică, de la ora 9:30, un sobor de preoți și diaconi va săvârși slujba Sfintei Liturghii. De la ora 13:00 vom sfinți puțul de apă și camerele tehnice de distribuție a apei potabile, care se află în curtea interioară a mănăstirii. De asemenea, vom împărți pachete cu alimente credincioșilor care vor participa la sfintele slujbe", a declarat Vincențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim din Capitală, pentru Ziarul Lumina.

Documentele istorice și inscripțiile epigrafice aduc multe mărturii și amănunte despre zidirea mănăstirii mbucureștene cu hramul „Toți Sfinții", între anii 1713 și 1715, de către Sfântul Mitropolit Antim Ivireanul, construcția ei fiind plasată, astfel, la sfârșitul domniei Sfântului Constantin Brâncoveanu și începutul domniilor fanariote în Țara Românească.