ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO suspendă procesul de cooperare cu Federația Rusă în toate domeniile, a anunţat secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, într-o conferinţă de presă susținută la Kiev, transmite Romanian Global News.

Oficialul NATO a menționat că Pactul Nord-Atlantic este pregătit să suplimenteze asistenţa oferită Ucrainei, în timp ce suspendă cooperarea cu Federaţia Rusă, în contextul agresiunii ruse și a cerut Rusiei să retragă trupele de la frontiera ucraineană.
„Rusia continuă să destabilizeze Ucraina şi să ofere susţinere insurgenţilor separatişti. Prăbuşirea avionului malaysian evidenţiază consecinţele susţinerii acordate de Rusia separatiştilor"

, a adăugat secretarul general NATO, citat de AFP.

Rusia continuă să suplimenteze efectivele staţionate la frontierele Ucrainei. În prezent, în această zonă sunt mobilizaţi 20.000 de militari ruşi, față de 12.000 la jumătatea lunii trecute, a declarat marţi Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO.