ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Debra Harrell, o mamă de 46 de ani, din California de Sud, SUA, a fost arestată după ce și-a lăsat fetița de 9 ani să se joace într-un parc de lângă locul său de muncă. Femeia și-a justificat alegerea declarând că a preferat sa-și lase copilul să se joace în aer liber decât să stea cu ea toată ziua închisă în McDonalds-ul unde lucrează.

Conform site-ului totb.ro, cea mai mare parte a verii, copilul a stat cu mama la locul ei de muncă și se juca pe laptop. Deoarece casa lor a fost jefuită și laptopul furat, fetița și-a rugat mama să o lase în parcul din apropiere să se joace în aer liber. Mămica i-a dat voie fetiței dar  i-a lăsat un telefon mobil cu ea. Micuța s-a jucat în parcul plin cu alți copii două zile la rând până când, în a treia zi, un adult a întrebat-o unde e mama ei. Afland ca mama acesteia e la muncă, persoana respectivă a chemat poliția care a decis arestarea mamei pentru abandon.

Cazul a stârnit indignare, majoritatea oamenilor considerând că este o decizie exagerată și că autoritățile ar trebui să intervină doar dacă fetița ar fi abuzată. Nu puțini au fost aceea care au  declarat că, a o lăsa să se joace în parc, în loc să stea toată ziua la McDonalds, ar fi chiar o decizie mai bună.  De cealaltă parte, Debra Harrell, care este o mama singură, și care evident nu are un job care să-i permită o bona, a stârnit un val de solidaritate pe internet.

Mai multe voci susțin că autoritățile i-au provocat fetei o traumă mai mare despărțind-o de mama ei, mai ales, având in vedere, că, în America, familiile adoptive sunt tot mai puține, iar serviciile sociale sunt depășite de cazurile grave de abuz asupra copiilor.