ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este oficial, oraşul Craiova va avea un nou stadion. Guvernul a aprobat în şedinţa de luni desfiinţarea stadionului "Ion Oblemenco"  pentru amenajarea pe locul aceluiaşi amplasament a unui complex sportiv care va include o nouă arenă de fotbal.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Complexul sportiv va include două stadioane, dintre care unul pentru atletism, cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, din fonduri exclusiv de la bugetul local al municipiului Craiova, şi un al doilea stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri pentru fotbal şi rugby, construit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare din bugetul local al muncipiului Craiova de 10% din valoarea investiţiei, conform Guvernului.

Noul stadion de fotbal din Craiova va costa 55 milioane euro, durata estimată a contractului fiind de 17 luni.

“Stadionul a fost bugetat. La cum se prezintă caietul de sarcini, ne ducem cu gândul că doar firmele mari din Uniunea Europeană vor putea participa la licitaţie. După cum ştiţi, perioada de construcţie este de 17 luni dintre care 4 sunt pentru proiectul tehnic. Pe 22 se vor deschide ofertele, se va aştepta perioada de contestaţii, pentru că aşa e legislaţia în vigoare după care urmează, în luna mai după calculele noastre, demararea lucrărilor la stadion”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.