ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până acum 150 de ani, mediul înconjurător era curat, aşa cum fusese întotdeauna. Echilibrul ecologic se autoregla, pentru că nu intervenea din afara lui niciun factor perturbator.

Acum aproximativ 150 de ani, civilizaţia umană a început să folosească îngrăşăminte chimice ca Azot, Phosphor, Potasiu, dintr‐o dorinţă obsesivă de a creşte cantităţile de produse agricole. Impactul a fost devastator, stresul metabolic al plantelor fiind maxim: cu un substrat format din nitriţi, în locul îngrăşământului organic, acestea s‐au trezit „atacate“ de substanţe chimice de sinteză, fiind obligate să crească altfel decât le dicta comanda lor ereditară.

Drept urmare, imunitatea plantelor a scăzut vertiginos şi, în decurs de câteva generaţii, au fost infestate cu diferiţi paraziţi, insecte, fungi şi ierburi toxice. Acest lucru a impus tratarea lor cu insecticide şi erbicide, intervenind în viaţa plantelor alimentare o a doua otrăvire, mult mai agresivă decât prima. Rezistenţa la insecticide a apărut rapid şi, dacă în anul 1938 erau 7 specii de insecte rezistente, în anul 1984 existau deja 447 specii rezistente. Acest lucru a presupus obţinerea prin sinteză a noi şi numeroase insecticide şi asocieri între ele.

Acest parcurs al civilizaţiei a influenţat, fără îndoială, şi apariţia cancerului. Cancerul este o boală în care celulele tinere, în loc să se maturizeze pe o cale normală, se înmulţesc anarchic, sufocând funcţia unui organ şi, în final, tot organismul. Felul încare îngrășămintele chimice „ajută” la formarea  celulelor canceroase este demonstrat de către cercetători, care atestă faptul că nitrații și nitriții au  legătură directă cu incidența cancerului de esofag și stomac. Există mai multe surse de nitrați cu care interacționăm, fără a ști, zilnic, pe care le vom aminti în articolele care urmează.