ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de elevi de la Liceul Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte, alături de mai mulți profesori, au protestat miercuri în fața școlii, iar apoi în fața primăriei municipiului, din cauza frigului din sălile de clase. Primarul Gabriel Boriga a promis, și la presiunea ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, că școlile care nu mai beneficiază de încălzire, 16 la număr, vor avea, într-un viitor apropiat, centrale termice.

Protestatarii au scandat, printre altele, "Grevă!" și "Vrem căldură!".

Problemele cu încălzirea din școlile municipiului Târgoviște sunt cauzate de intrarea în insolvenţă a companiei Termica, în această primăvară. Consiliul Local Târgovişte a decis, în luna octombrie, instalarea de centrale termice, dar termenul de finalizare a lucrărilor fiind în luna ianuarie. Cu toate acestea, cei doi viceprimari din Târgoviște, Ciprian Prisăcaru și Ion Țuțuianu, susțin că încălzirea școlilor este "prioritatea numărul 1" a edililor, în timp ce primarul Gabriel Boriga susține că demersurile nu au fost încă finalizate întrucât au fost organizate 49 de licitații simultan.

Cu toate acestea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a anunţat că este posibil să se suspende orele de curs în şcolile din Târgovişte la care nu s-a finalizat montarea centralelor termice, până când sistemul de încălzire va fi funcţional.