ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turismul din Crimeea este la pământ, după ce peninsula a fost anexată, în martie, de către Rusia, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Departamentului de Stat al SUA. Americanii ironizează situația actuală a peninsulei devenită teritoriu rus, afirmând că singurul turist care a ajuns aici în acest an este Vladimir Putin.

Reprezentantul Departamentului de Stat, Marie Harf, a declarat că președintele Putin a fost unicul turist în regiune din acest an, comentând recenta vizită a liderului rus în peninsula anexată, scrie JURNAL.md.

Din câte am auzit, el a fost unicul turist care în genere a vizitat peninsula în această vară”, a spus Marie Harf. ”Industria lor turistică a căzut după invazia Rusiei. Oamenii nu mai merg acolo. Economia lor slăbește din acest motiv și într-adevăr aceasta este o problemă foarte mare pentru Rusia, care a anexat-o”, a adăugat Harf.

Pe de altă parte, potrivit Ministerului Turismului din Crimeea, citat de Rossiiskaya Gazeta, în Crimeea au sosit până acum 2 milioane de turiști. În 2013, numărul turiștilor veniți în Crimeea a fost de 5,9 milioane.