ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Canalul britanic Channel 4 a difuzat recent mai multe episoade dintr-un documentar initulat Vin Românii! care prezintă viaţa unor imigranţi români ajunşi în UK.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Realizatorii prezintă imigranţii ca fiind ţigani, infractori, oameni fără adăpost, care vin în Marea Britanie la cerşit, dorm sub poduri sau la metrou şi trăiesc din ajutoare sociale, fapt ce a atras criticile dure ale românilor care s-au integrat în societatea britanică, plătesc taxe şi nu aşteaptă ajutoare sociale. Guvernul României, prin vocea lui Victor Ponta, a trimis un mesaj de susţinere pentru românii care muncesc cinstit şi şi-a exprimat solidaritatea cu protestatarii.

Cele mai bune replici după difuzarea documentarului au venit însă de la englezii obişnuiţi, care interacţionează zi de zi cu românii.  Reacţiile acestora au venit pe Twitter, iar unele sunt măgulitoare.

"Nu ne fură locurile de muncă, fac lucruri pe care englezii nu vor să le facă", spune Lucia Nagington. "Documentarul e înduioşător. Nu văd cum cineva mai poate fi anti imigranţi după ce vede asta", spune şi Colin J Appleby. "Românii dintr-un spital care au ajutat-o pe mama mea mi-au deschis ochii, unii dintre ei sunt extraordinari", spune Kaz Mcvey. "Am prieteni români şi sunt mai loiali şi mai de încredere decât prietenii englezi", spune Davy.