ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Catolică trece printr-un moment grav şi important din întreaga sa istorie. În dezbateri sinodale, un număr important de cardinali, episcopi şi teologi zis-liberali şi progresişti, propun modificări de substanţă ale doctrinei catolice.

CUTREMUR în Biserica Catolică: Vaticanul face public un document al Sinodului care sugerează “acceptarea părţilor bune ale homosexualităţii”

Bătălia doctrinară care se poartă în aceste zile în Biserica Catolică are o miză pe termen lung. Conducerea Bisericii este în dilema (pe care nu ar fi trebuit să o aibă) de a alege între supunerea faţă de modele acestei lumi sau replierea pe valorile Bibliei şi Tradiţiei.

Din anii 60, după ce Biserica Catolică a trecut prin experienţa unui Conciliu general (conciliul Vatican II), lumea catolică a fost zguduită de o foarte revoluţionară dorinţă de schimbare şi de adaptare la realităţile şi modele acestei lumi. Deşi indubitabil au fost şi deschideri pozitive, care au eliberat Biserica din anumite anchiloze istorice, în ansamblu este greu să vorbim de evoluţii pozitive în lumea catolică. Vocaţiile sacerdotale au intrat într-un foarte accentuat declin, la fel şi vocaţiile călugăreşti (viitorul fiind foarte sumbru chiar şi pentru ordine călugăreşti deja consacrate în istorie). Dar cel mai grav a fost declinul interesului credincioşilor de a mai respecta rigorile vieţii Bisericii- spovedaniile au devenit un fenomen rar în Occident, respectarea doctrinei cu privire la familie şi viaţa sexuală, la fel).

Sinodul extraordinar convocat de papa Francisc la Vatican în ultimele zile, pregătitor pentru un Sinod ce va avea loc peste un an de zile, a deschis, se pare, subiecte care altfel fuseseră deja tranşate pentru orice creştin încă din timpurile biblice. Şi mă refer aici la chestiunea homosexualităţii- consideră păcat strigător la Cer, deosebit de grav, încă din primele pagini ale Scripturii (cartea Facerii) şi tratat ca atare până în ultimele pagini ale Bibliei (carea Apocalipsei).
Opiniile progresiste ale unor prelaţi liberali- care vorbesc de acceptarea homosexualilor şi a modului lor de viaţă, alături de alte formulări foarte relaxate ale Bisericii cu privire la căsătorie (Biserica Catolică este cea mai riguroasă în a afirma indisolubilitatea căsătoriei- practic divorţul nu este recunoscut şi o a doua căsătorie atrage după sine excomunicarea) nu pot ridica decât semne foarte grave şi serioase de întrebare.

Acum, când lucrurile sunt incerte şi o bătălie ideologică se poartă pentru controlul Bisericii Catolice, este necesară susţinerea şi intervenţia (fie şi prin rugăciune) a întregii Creştinătăţi. Aceasta pentru că o prăbuşire a Bisericii Catolice în caricatura şi haosul modernist, va afecta profund întreaga lume creştină.
Căci Biserica Catolică nu este doar o altă confesiune creştină.
Cei 1.228.000.000 de credincioşi catolici reprezintă aproximativ 60 la sută din numărul total al creştinilor din întreaga lume şi reprezintă 17 procente din populaţia totală a globului. Biserica Catolică este practic prezentă pe întregul pământ, fiind majoritară în 40 de state ale lumii.
Organizaţiile caritabile şi misionare catolice sunt printre cele mai mari şi cele mai eficiente din lume (Caritasul catolic fiind indubitabil cea mai mare- practic implicată cu diverse proiecte în toate statele lumii). Educaţia catolică este printre cele mai eficiente din lume, o reţea de peste 500 de universităţi şi colegii catolice, bună parte dintre ele în topurile academice şi cercetării ştiinţifice.

Vă daţi seama că dacă (să nu fie cazul!), Biserica Catolică va cădea victimă progresiştilor şi va ajunge să considere comportamentul homosexual ca fiind compatibil cu valorile creştine, această lovitură va afecta foarte grav întreaga creştinătate.
De aceea aceste momente ar trebui să fie momente de solidaritate şi de rugăciune între creştini, pentru ca Adevărul afirmat de Biserică, Scriptură şi Tradiţie să nu fie înfrânt de ideologiile relativiste ale acestor vremuri.entru ca Adevărul afirmat de Biserică, Scriptură şi Tradiţie să nu fie înfrânt de ideologiile relativiste ale acestor vremuri.