ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar trei partide politice ar depăşi pragul electoral şi ar intra in Parlament dacă am avea alegeri acum.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Potrivit Barometrului "Piața Politică" din aprilie 2015 al Agenției de Rating Politic, realizat în perioada 30 martie - 3 aprilie, PNL, PSD şi UDMR sunt cele trei formaţiuni politice care ar obţine mai mult de 5% la alegerile parlamentare, transmite Agerpres.

"Cu excepția UDMR care ar obține 5% din voturi, restul partidelor sunt astăzi sub pragul electoral de 5% (PLR 3%, PMP 2,5%, PRM 2,5%). În cazul în care păstrăm în eșantion doar persoanele interesate de alegerile parlamentare, PNL este în avantaj, având alegători mai mobilizați, în timp ce PSD ar suferi un mic recul: PNL 46% (față de 44%), PSD 33% (față de 34%)", precizează sursa citată.

Interesul pentru alegerile parlamentare este in continuare foarte redus, mai puţin de 40% dintre români fiind dispuşi să voteze.