ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a adoptat, în şedinţa de miercuri, proiectul legislativ care modifică Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare, în sensul că generalii şi amiralii din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Serviciul de Informaţii Externe (SIE), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP) sunt menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la vârsta de 60 de ani sau sunt trecuţi în rezervă, la cerere, informează Agerpres.

Noua lege, 171/2013, stabileşte limita de vârstă în grad până la care generalii şi amiralii din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne pot fi menţinuţi în activitate (între 56 şi 59 de ani) fără să facă referire şi la cei din SRI, SIE, STS şi SPP.

Iniţiatorii propunerii de lege susţin că s-a creat un "regim diferenţiat" care poate fi însă îndreptat prin modificarea articolului 86 al legii 80/1995, prin introducerea unui nou alineat care să facă referire la generalii şi amiralii din SRI, SIE, STS şi SPP.

Legea are un caracter organic şi a fost adoptată de Senat, în calitate de Cameră Decizională, cu 103 voturi "pentru" şi trei abţineri.