ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iurie Leancă este candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al Moldovei, după ce preşedintele Nicolae Timofti a semnat decretul de desemnare, informează presa de peste Prut.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

”Președintele tocmai a semnat un decret cu privire la desemnarea mea în calitate de candidat la funcția de premier. Abia suntem la primul pas din momentul semnării. Cred că în Parlament, in afară de cele două grupuri parlametare (PLDM și PD), sunt și alți parlamentari care înțeleg impoartanța momentul. Voi iniția consultări, având deja un alt statut, cu PCRM și PL, cu societatea civilă, cu diverse instituții”, a menționat Iurie Leancă.

Candidatul va avea 15 zile să formeze Cabinetul de Miniştri şi programul de guvernare. Pentru a fi investit de Parlament, Guvernul are nevoie de 51 de voturi. În timpul campaniei electorale din România, Iurie Leancă l-a susţinut pe Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al României.