ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incursiunea armatei turce în nordul Siriei, pentru recuperarea rămășițelor lui Suleyman Shah, bunicul fondatorului imperiului otoman Osman Gazi, reprezintă un ”act de război”, la care Damascul va da o ripostă ”strategică”. Declarația a fost făcută de ministrul sirian al Reconcilierii Naționale, Ali Haidar, intr-un interviu pentru site-ul Rudaw. Avertismentul oficialului de la Damasc vine după ce, duminică, regimul de la Damasc a denunțat incursiunea armatei turce, considerând-o ”o agresiune flagrantă a teritoriului sirian”.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele
Intervenția directă a Turciei în teritoriul Siriei a dovedit adevărata ei față și obiectivele ostile pe care Turcia le are în ceea ce privește Siria”, a spus Haidar, conform site-ului adnkronos.com.

După războiul civil și criza care are loc în Siria, Turcia a lansat o adevărată declarație de război, deschizând granițele pentru teroriști și rebeli, antrenându-i și furnizându-le arme. Turcia își folosește teritoriul pentru a lansa atacuri în Siria”, a continuat ministrul sirian.

Concluzia oficialului de la Damasc este că Ankara îi ajută pe militanții Statului Islamic. ”Acum este clar pentru toți rolul pe care Turcia îl joacă în sprijinirea Statului Islamic și azi vedem că SI reprezintă nu doar o amenințare pentru Siria și Irak, ci pentru lumea întreagă”, a subliniat Ali Haidar.

Acțiunea Turciei va fi urmată de ”o reacție a Siriei, care nu va fi directă, ci strategică”, a avertizat ministrul sirian.

Armata Turciei a efectuat duminică o incursiune pe teritoriul Siriei, pentru a evacua câteva zeci de militari aflaţi la mormântul lui Suleyman Shah.

Aflat în apropierea oraşului sirian Alep, mormântul lui Suleyman Shah este considerat o enclavă turcească şi era păzit de trupele turcești.