ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina are nevoie de un ajutor european de 20 de miliarde de euro pentru a semna Acordul de Asociere la UE, sumă necesară pentru limitarea consecinţelor pe care semnarea unui astfel de acord le va avea asupra economiei ţării, a declarat, miercuri, premierul ucrainean Mykola Azarov, transmite Interfax-Ukraina, preluată de Agerpres.
"Noi propunem rezolvarea problemei ajutorului financiar pentru Ucraina. Noi am stabilit suma la aproximativ 20 de miliarde de euro", a afirmat Azarov, în timpul unei reuniuni guvernamentale, precizând că nu este vorba de ajutor nerambursabil din bugetul european, ci de investiţii ale UE în proiecte comune, reciproc avantajoase.

Guvernul ucrainean a decis la 21 noiembrie suspendarea pregătirii Acordului de Asociere la UE, ce ar fi trebuit semnat la summitul de la Vilnius (28-29 noiembrie), şi promovarea relaţiilor cu Rusia, o decizie care a provocat ample manifestaţii în Ucraina. Premierul Azarov a explicat ulterior că decizia guvernului său a fost luată în contextul situaţiei economice dificile a ţării, subliniind că aducerea economiei ucrainene la standardele europene necesită cheltuieli uriaşe şi că Uniunea Europeană nu a oferit sprijinul necesar în acest sens.