ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii din Pungești s-au revoltat, luni, împotriva demarărării lucrărilor de instalare a primelor sonde de extracție a gazelor de șist stârnind o adevărată revoltă împotriva companiei americane Chevron.

Nici venirea nopții nu i-a descurajat pe localnici, aceștia rămânând pe poziții pentru a împiedica demararea lucrărilor. În cursul serii, la fața locului și-a făcut apariția și Părintele Vasile Lăiu, unul din liderii Grupului De Initiativa al Societatii Civile  din Bârlad (GISC).

Principalii vinovați sunt considerați a fi primarul localității și președintele CJ Vaslui, care, deși inițial au declarat că se opun proiectului, acum îl susțin fățiș. De altfel, edilul din Pungești nu a mai fost de găsit în cursul zilei  de ieri, după cum informează Vremea Nouă.
Eu cred cã principalul vinovat este primarul Mircia Vlasã, care, fãrã a tine cont de pãrerea si temerile noastre, a fãcut ce i-au cerut sefii de la judet. Cum se explicã faptul cã chiar pe terenul lui, pe care doar el stie cum si l-a atribuit, va fi sonda care ne va schimba destinele tuturor celor din comunã. Crede cineva cã vom avea prosperitate? Nu, vom avea parte doar de probleme, asa cum au fost în Galati, cutremure în fiecare zi, si, în plus, poluare. Primarului nu-i pasã, când vor fi toate acestea, el va pleca, lãsându-ne pe noi sã trãim cu gazele la poartã! Mãcar sã aibã curajul sã stea de vorbã cu noi, sã iasã în fata noastrã, si sã ne explice ce crede el - Mariana Morosanu, protestatar din Pungești

Vrem sã ne trãim linistiti bãtrânetile, iar tinerii sã aibã si ei de unde începe. Dar se pare cã unii nu ne vor aici, de asta plãnuiesc sã ne otrãveascã apa, pãmânturile si viata. Sã ne lase în sãrãcia noastrã si sã plece la ei acolo, ca sã putem trãi linistiti! - Vasile Stoica, din Siliștea, comuna Pungești

http://youtu.be/T58iYaw2FAE