ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este binecunoscută lupta companiilor internationale pentru a prinde un spațiu publicitar în timpul transmisiunii în direct a finalei NHL. Se întâmplă însă ca unele spoturi să nu mai prindă SuperBowl-ul, fiind cenzurate de televiziunea care difuzează meciul. De această dată victimă pare să fi fost SodaStream, o companie care produce un dispozitiv prin care poți să-ți prepari singur o băutură acidulată cu gust de Cola.

Inițial s-a anunțat că reclama a fost interzisă pentru senzualitatea excesivă afișată de actrița Scarlett Johansson. Adevărul a ieșit însă imediat la iveală: Fox  a restricționat distribuirea spotului publicitar pentru o replică ce îi deranja pe doi sponsori ai evenimentului, Pepsi și Coca-Cola.

Într-o declarație pentru USA Today, Daniel Birnbaum, CEO-ul SodaStream, spunea că este chiar dezamăgit de decizia celor de la Fox Television, considerând că astfel de lucruri se întamplă în China și că nu ar trebui să se întâmple și în America.

Totuși există și voci care susțin că ultima replică a spotului a fost aleasă cu bună-știință, ca parte a unei strategii de marketing ce viza ca videoclipul să ajungă viral pe internet.

Și se pare că așa este: reclama pentru produsul SodaStream a ajuns pe youtube la 9 milioane de vizualizări. Iată cum, în perioade de criză, poți să faci pentru firma ta o economie de aproximativ 4 milioane de dolari – atât costă difuzarea în timpului finalei SuperBowl a unui spot de 30 de secunde.

Finala Super Bowl 2014 va avea loc în această noapte, începând cu ora 1, pe stadionul MetLife din New Jersey și va fi transmisă în direct de Sport 1.

[video width="640" height="360" ]http://www.youtube.com/watch?v=zxq4ziu-wrI[/video]