Articole de

”Tată, am cântat Daciei întregi!” - Ciprian Porumbescu, un martir al României Mari. Compozitorul a murit la doar 29 de ani, după ce austro-ungarii l-au întemnițat pentru că milita pentru Unirea Bucovinei cu mama România (2/14 octombrie 1853-6 iunie 1883)

Născut pe 2/14 octombrie 1853 la Șipotele Sucevei, Ciprian Porumbescu a fost fiul preotului ortodox Iraclie Porumbescu. Între 1873 și 1877 a studiat Teologia ortodoxă la Cernăuți, unde a și condus societatea studențească Arboroasa.

Generalul Radu Theodoru a trecut cu bine printr-o operație la Spitalul de Urgență, la cei 100 de ani ai săi: Am prea multă treabă ca să ”dezertez” tocmai acum de pe frontul Țării! Să ne rugăm pentru însănătoșirea sa cât mai grabnică!

„Mulțumesc tuturor celor ce au telefonat, întrebat și au fost alături de întreaga mea familie cu gândul sau fapta! Recunoștință infinită! Am prea multă treabă ca să ”dezertez” tocmai acum de pe frontul Țării! Servesc Patria!”

Captură Foto: Science.org

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, atrage atenția asupra pericolelor geoingineriei solare: Demenții mesianici care practică geoingineria pentru a opri încălzirea globală în fapt o accelerează. STUDII

„Aproape zilnic apar studii care contrazic afirmațiile oficiale, conform cărora "știința este stabilită", afirmații posibile doar la nivelul unei societăți în care analfabeți funcțional dețin puterea și din care a dispărut orice urmă a gândirii critice.”

Comuniștii soroșiști de la PressHub, dezbatere electorală cu iz separatist: ”De ce este important Parlamentul European pentru Banat”. Cum a făcut față eurocandidatul AUR, profesorul Avram Fițiu - VIDEO

PressHub este un nod din Rețeaua de propagandă și dezinformare Soros, coordonat de Freedom House România, unde moașă comunală este celebra amică de nudi-bar a Monicăi Macovei, Cristina Guseth, personajul pe care însuși Dacian Cioloș a fost nevoit să-l retragă de la propunerea de ministru al Justiției,

EMINESCU: Românism și catolicism. Îndărătul înființării mitropoliei catolice este mâna politicei orientale a Austriei; această din urmă putere ne împinge din nefericire într-o sferă de acțiune opusă ei, spre Rusia. - Timpul, 5 iunie 1883

Deși suntem un popor mic, voim să trăim în sfera noastră proprie de activitate și că în orice caz e o nefericire pentru noi – un corp mic – de-a fi împinși sub radiul de atracțiune al unui corp incomparabil mai mare. E o nefericire pentru cel mic de-a avea nevoie de sprijinul celui mare.