ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un maseur care a decedat înainte de Jocurile Olimpice ar fi fost bolnav de SIDA. Peste 120 de sportivi din loturile naționale de cadeți, juniori și seniori trebuie să-și facă testul HIV, din cauză că au fost masați după ce s-au rănit la antrenamente.

Chiar înainte de plecarea la Olimpiada de la Rio, maseurul Cosmin Nițescu a căzut în camera din cantonamentul de la Poiana Brașov, unde a fost găsit de către medicul loturilor naționale de lupte. A fost dus la un spital din Brașov, unde a decedat după câteva zile.

O sportivă participantă la Jocurile olimpice le-a alarmat pe colegele de la clubul din Sfântu Gheorghe, după ce a aflat că bărbatul ar fi murit de SIDA.

”M-am dus la spitalul din Brașov în care a murit Cosmin și l-am întrebat direct pe un medic dacă maseurul a murit de meningită sau de SIDA. Mi s-a spus că a avut HIV pozitiv, adică SIDA, dar că nu-mi poate arăta actele. (...) Noi, la lupte, mereu avem răni. De la forță, de la… Uneori, avem sânge pe corp. O dată, acum un an, Cosmin avea răni la degete. Mi-a zis că nu-mi face masaj. Eu am insistat. Ce rău îmi pare de acel moment! De ce oi fi insistat? Marți, am făcut testul HIV, iar miercuri trebuia să iau rezultatul! Nu m-am dus să-l iau, îmi este frică!”, a spus sportiva, potrivit libertatea.ro.

Luptătorii se rănesc des la antrenamente, iar acum sunt speriați că maseurul ar fi putut sângera în timp ce le făcea masaj.

”Cosmin activa la trei loturi: de cadeți, de juniori și de seniori. Și la lupte libere, dar și la lupte greco-romane. Vă dați seama? Peste 120 de sportivi! Copii începând de la 14-15 ani până la adulți. Plus antrenori. Tuturor le-a făcut masaj”, a mai spus sportiva.

Biroul federal al Federației Române de Lupte a trimis o petiție către Ministerul Tineretului și Sportului, prin care se cere demiterea secretarului general al FRL, Alin Grigore, care l-a angajat pe maseurul Cosmin Nițescu la loturile de lupte, fără să-i solicite adeverință medicală.