ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovitura de începere a derby-ului Dinamo - Steaua, încheiat cu victoria „câinilor” cu scorul de 4-1, în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii la fotbal, a fost dată de suporterul dinamovist Mircea Barbu, în vârstă de 88 de ani.

Acesta este nelipsit, de mai bine de șase decenii, de la meciurile dinamoviștilor, oficiale sau amicale, cu Steaua sau cu ocupanta ultimului loc în clasament.

El s-a aflat în tribunele stadionului din Ștefan cel Mare și la meciul care a consfințit câștigarea primului titlu din istoria clubului, în 1955, cu legendarul antrenor Angelo Niculescu pe banca dinamoviștilor. Acasă, pe un perete din sufragerie, stă dovada acestei fidelități unice: primul fular scos de FC Dinamo București în 1992.

„Dinamo este echipa cu care am crescut. Pe stadionul Dinamo (n.n. - tribuna 0, sectorul 5) am stat și la primul titlu de campioni, în 1955, cu Angelo Niculescu pe banca echipei. Am venit la meciuri indiferent de locul ocupat în clasament, pentru că dragostea pentru Dinamo nu are adversari. Să dea Dumnezeu să fim sănătoși, să sărbătorim împreună cu echipa câștigarea unui trofeu la finalul acestui sezon", a declarat Mircea Barbu pe pagina de Facebook a clubului din Ștefan cel Mare.