ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a discutat "în detaliu" la Moscova cu membrii Consiliul de Securitate al Rusiei despre "situația politică gravă în continuă escaladare" din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Traian Băsescu a analizat pașii făcuți de Moscova și avertizează puterea de la București că neimplicarea în problemele cu care se confruntă Republica Moldova ar putea duce la eventuale surprize neplăcute.

”Moscova – București
Ieri, la Moscova, Președintele Vladimir Putin a analizat în Consiliul de Securitate al Federației Ruse "agravarea situației politice în Republica Moldova ".

Bucureștiul trebuie să înțeleagă mesajul și anume faptul că pentru Federația Rusă situația din R.Moldova este una de securitate, ceea ce pentru Președintele Vladimir Putin poate însemna acțiune în timp relativ scurt. Pentru România, de asemenea, stabilitatea politică și mersul democratic al R.Moldova este o chestiune de securitate. Soluția imediată pentru a evita surprizele este ca Bucureștiul să intre imediat în dialog cu Moscova pe tema situației și mai ales a soluțiilor pentru Chișinău. Dacă se întîrzie, și dacă nu știm exact ce vrem, riscul de a afla de la televizor că s-a produs o catastrofă este major.

PS –Recomandare pentru cei care trebuie să acționeze: vedeți că la Cotroceni se află un "memorandum de colaborare” între Consiliul de Securitate al Federației Ruse și CSAT semnat în iunie 2013 de Generalul Nikolai Patrușev și Iulian Fota, cu acordul meu și al Președintelui Putin. Citiți-l, ar putea fi util.”, a scris fostul președinte al României pe Facebook.

Protestele împotriva noului guvern au fost reluate vineri la Chișinău, după ce președintele democrat al Parlamentului, Andrian Candu, și-a exprimat dubii față de revendicarea de a se ține alegeri anticipate. „E o solicitare a protestatarilor de a se ține alegeri anticipate, considerăm că sunt puține motive pentru asemenea alegeri”, a spus acesta. Mii de oameni au ieșit în centrul Capitalei pentru a protesta față de ceea ce ei numesc "regimul oligarhic al lui Plahotniuc" și pentru a cere alegeri anticipate.