ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Vlad Filat, a fost reținut pentru 72 de ore la sediul Centrului Național Anticorupție, transmite Unimedia, citată de Agerpres.
 
UPDATE Vlad Filat, a ajuns joi la Centrul Național Anticorupție, la puțin timp după ce acestuia i s-a retras imunitatea parlamentară de către legislativul de la Chișinău. Potrivit sursei citate, Vlad Filat a ajuns la sediul CNA cu mașina proprie, el fiind escortat de către ofițerii instituției.

Procurorii urmează să stabilească dacă liderul liberal-democrat va fi reținut și pentru cât timp.
 
Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, poate fi arestat, după ce 79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a acestuia, informează B1 TV.

Corneliu Gurin, procurorul general al Republicii Moldova, a cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Filat și anchetarea acestuia pentru fraudele de la Banca de Economii.

"Vin cu o solicitare care nu a mai existat în istoria Republicii Moldova privind punerea sub învinuire a deputatului PLDM, Vladimir Filat. Avem probe concludente despre implicarea lui Filat în fraudele de la Banca de Economii, prejudiciul fiind estimat la sute de milioane de euro. Este o crimă deosebit de gravă, el fiind implicat și în distrugerea probelor", a declarat Gurin.

De asemenea, fostul premier e acuzat că ar fi primit 60 de milioane de dolari de la directorul Dufremol pentru a înceta controalele la companie și pentru a-i acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere. 

79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității lui Vlad Filat, după ce, anterior, și comisia juridică a dat un aviz favorabil în acest sens.