ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită oficială la Moscova cu ocazia căreia a fost primit la Kremlin de către președintele Vladimir Putin.

Relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova nu au avut cea mai bună evoluție în ultimii ani datorită aproprierii guvernelor de la Chișinău de Uniunea Europeană, dar odată Igor Dodon dorește acum să schimbe direcția țării înapoi spre Moscova.

Vladimir Putin a afirmat că speră ca odată cu această vizită, prima efectuată de un președinte moldovean în Rusia din ultimii 9 ani, să fie un impuls pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.

„Republica Moldova este un partener important pentru Rusia în regiune. Din păcate, noi știm, că relațiile dintre cele două țări nu au avut cea mai bună evoluție în ultimul timp. În ultimii ani, constatăm scăderea de două ori a volumului operațiilor comerciale”, a afirmat Vladimir Putin conform agora.md.

„Sper că prima vizită a dvs. în Rusia și totodată prima vizită oficială a dvs. în străinătate în calitate de președinte va fi un impuls bun pentru dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale în toate domeniile și, desigur, colegii mei și eu - vă vom felicita încă o dată cu ocazia alegerii dvs. în funcția de președinte al Republicii Moldova și intrării în funcție”, a continuat președinte rus.

Igor Dodon, a afirmat la rândul său că speră ca parteneriatul strategic dintre cele două țări să fie restabilit.

„Noi sperăm, și poporul Republicii Moldova speră, că în 2017 vom începe o nouă etapă, și vom putea restabili parteneriatul strategic în domenii-cheie", a afirmat Dodon.