ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poate fi greu de crezut, dar în România există o agenție de credite pentru studenți, înființată în 2009, dar care nu a dat vreun împrumut de studii nimănui, anunță ȘtirileProtv.ro.

Situația de la instituția aflată în subordinea Ministerului Educației este halucinantă. Potrivit legii, agenția ar trebui să acorde credite garantate de stat studenților ca aceștia să își plătească taxele la facultăți și întreținerea, la fel ca în Marea Britanie sau Statele Unite.

Deși oficialii spuneau în urmă cu șase luni că vor rezolva problema, promisiunile n-au fost decât vorbe în vânt.

Chiar și fostul Ministru al Educației, Sorin Câmpeanu, promitea că programul îl rezolvă într-o săptămână.

"Așteptăm o confirmare a acestei poziții de la Uniunea Europeană, confirmare pe care sper să o avem chiar săptămâna viitoare", spunea Sorin Câmpeanu.

Au trecut șase luni de la aceste promisiuni și din păcate, la Agenția de Credite pentru Studenți nu se acordă vreun credit, iar nepăsarea autorităților continuă.

Între timp universitățile din străinătate vin să recruteze tineri în România, și le oferă scheme de finanțare a studiilor garantate de stat, cu rambursare în zeci de ani.

Creditele pentru studenți ar trebui să acopere taxele de școlarizare la facultățile de stat. Ajung la 10.000 de lei pe an, iar rambursarea s-ar face în 7 sau 10 ani după absolvire și angajare. Fondurile prevăzute de lege, dar niciodată asigurate, ar fi suficiente pentru 700 de studenți.