ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olimpicul internațional Alex Tatomir, licean în Brăila, recunoscut pentru medaliile obținute în ultimii ani la concursurile și olimpiadele de informatică, a câștigat aurul la Turneul Internațional de Informatică Șumen 2017.

Competiția s-a desfășurat în localitatea bulgară Șumen, în perioada 22-26 noiembrie, la ea înscriindu-se 160 de concurenți din diferite licee cu profil informatic din Bulgaria, Republica Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia și Ucraina.

Alex Tatomir este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Nicolae Bălcescu din Brăila și deține opt medalii internaționale la Informatică, cinci de aur, două de argint și una de bronz.

Alex Tatomir are în palmares, în total, 14 medalii, între care opt internaționale și urmărit de cinci universități de top din Anglia, printre care Oxford și Imperial College London.